Kriget i Ukraina - Tillsammans hjälps vi åt

Kriget som pågår just nu i Ukraina är fruktansvärt. Familjer splittras och människor måste fly för sina liv. Vi vill göra det vi kan för att hjälpa till.

Vi vill hjälpa till på flera sätt

En start är att vi har skänkt 100 000 kr till UNHCR. Om du har möjlighet vill vi uppmana dig att skänka en liten slant, oavsett summa, varje krona räknas.
Ge en gåva här:https://sverigeforunhcr.se/

Förutom att skänka pengar vill vi hjälpa människor som behöver fly till Sverige att integrera sig i samhället. Vi vill erbjuda dem möjligheten att skaffa jobb och försörja sig. Vi välkomnar därför människor från Ukraina eller andra drabbade länder, att söka jobb hos oss på Bofint.
Vid anställning hos oss hjälper vi till att kontakta och kommunicera med myndigheter, vi ger förskottsbetald lön och hjälper till med andra delar som behövs.

För att ansöka om anställning hos oss eller rekommendera någon som är i behov av jobb, ber vi er att lämna era kontaktuppgifter i formuläret nedan.

Städbranschen bidrar till en ökad integration

Vi på Bofint vill ge alla människor möjligheten att bidra och utvecklas. Sedan start har vi anställt människor från olika länder, med olika ursprung för att ge alla en chans att integrera i det Svenska samhället. Vi är idag cirka 80 anställda från 16 olika nationer. Vi är stolta över att skapa en härlig företagskultur som ger förståelse för olika bakgrunder och perspektiv.

Vi jobbar helt enligt branschens standard för kollektivavtal och pensioner. Men vi försöker även göra mer. Därför samlar vi t.ex. våra anställda för att umgås tillsammans. Vår tanke är att man gör ett bättre jobb om man trivs på sin arbetsplats. För oss på Bofint är ”människa” ett värdeord som vi värdesätter.

Vi är stolta medlemmar i Almega. Almega representerar över 11 000 företag i ett 60-tal branscher som sysselsätter över en halv miljon medarbetare. Dem skriver på sin hemsida att 9 av 10 jobb det senaste decenniet har skapats inom tjänstesektorn, vilket vi tycker är fantastiskt.

Almega har skrivit en artikel kring frågor och svar om kriget som ni kan läsa här:

Vi önskar att fler företag går i samma fotspår när det kommer till att skapa en inkluderande arbetsmarknad. Tillsammans kan vi öka integrationen i Sverige. Vi uppmanar alla som känner någon drabbad som är i behov av en anställning, att kontakta oss och övriga som läser detta, att sprida informationen vidare. Tack på förhand. Tillsammans hjälps vi åt.