städa på kontoret

Att Städa På Kontoret

Enligt forskning från ”University of Arizona” är våra skrivbord bland de smutsigaste ytorna vi kommer i kontakt med dagligen och som behöver städas regelbundet. Faktum är att studien fann att även om många människor tvättar händerna regelbundet, finns det fortfarande över 200 olika typer av bakterier och virus på våra skrivbord, och eftersom vi tillbringar upp till 50 % av våra vakna timmar sittande vid våra arbetsstationer, är det viktigt att vidta försiktighetsåtgärder mot att sprida bakterier.

 

´Tips för att städa

För att förhindra spridningen av viruset, här är några enkla tips för att städa ditt skrivbord hemma eller på kontoret:

1. Rengör ditt skrivbord dagligen
Se till att städa ditt skrivbord varje dag. Detta inkluderar att torka av din datorskärm, tangentbord, mus, telefon, surfplatta, osv., och desinficera alla verktyg eller utrustning du använder ofta.

2. Använd desinfektionsspray
Om du inte har tillgång till en desinfektionsservett, pröva att spraya desinfektionsspray på ditt skrivbord. Du kan hitta desinfektionsservetter i livsmedelsbutiker och apotek.

För en djuprengöring måste du ta bort allt som finns på ditt skrivbord så att du enkelt kan komma åt varje tum av ytutrymme.

 

Rutin Städa

Folkhälsomyndigheten rekommenderar rutinmässig rengöring av hårda ytor som bord, bänkskivor, dörrhandtag, ljusströmbrytare, telefoner, tangentbord, stolar, etc., hemma, på jobbet, i skolan, för barnomsorg, offentliga platser, och sjukvårdsinrättningar. Rutinstädning inkluderar att torka av gemensamma utrymmen där mat och dryck tillagas (eller värmas upp), serveras, förvaras, hanteras eller används; tvätta händerna regelbundet; och rengöring av delade föremål.

Förutom rengöring rekommenderar FHM ytterligare åtgärder för att förhindra spridning av bakterier:

• Tvätta händerna med tvål och vatten i 20 sekunder innan du äter, lagar mat

• Undvik att röra dina ögon, näsa och mun med otvättade händer.

• Täck hosta och nysningar med näsdukar och släng sedan vävnaden i papperskorgen.

• Kassera sopor omedelbart.

• Stanna hemma när du är sjuk.

• Få medicinsk behandling tidigt om du tror att du är sjuk.

 

Läs också om Fönsterputs

Städa & organisera din arbetsstation

Hål ditt skrivbord rent och organiserat med hjälp av några tips:

  1. Bli av med papper: Få alla dina papper organiserade i en pärm.
  2. Damma och torka av elektroniska apparater regelbundet
  3. Damma och torka av alla ytor
  4. Har du en telefon som ligger på ditt skrivbord? glöm inte då att rengöra den ordentligt
  5. Rengör dina skrivbords lådor

Behöver hjälp med kontorsstädning? Bofint erbjuder olika städtjänster för företag. Se våra städtjänster!

 

Fördelarna med välstädat kontor

En ren och städad arbetsplats ökar moralen och produktiviteten, därför att hålla koll på röran på ett kontor bör vara en prioritet. Du kanske vet att ditt skrivbord är den perfekta värden för bakterier att blomstra, så det är viktigt att upprätthålla ett strikt städschema för att säkerställa att anställda förblir positiva och friska på arbetsplatsen.

 

Hälsa

Att rengöra skrivbord genom att torka av dem gör att man undviker spridning av bakterier och sjukdomar till dig och andra anställda runt byggnaden.

 

Ökad effektivitet

Att hålla ett välordnat och städat skrivbord säkerställer att du kan komma åt dokument exakt när du behöver dem, vilket sparar värdefull tid under dagen för att fokusera på ditt arbete.

 

Minskar stress

En förbättring av din skrivbordshygien avsevärt minska stressnivåerna på hela arbetsplatsen. Ett rörigt skrivbord kan göra det svårt och distraherande att fokusera på projekt, vilket höjer din stressnivå under dagen.

Relaterade bloggposter