Positiva effekter med att ha frukt på arbetsplatsen

Vanligtvis brukar man prata om ergonomisk inredning, ny utrustning och olika gruppaktiviteter som tillvägagångssätt för att öka produktiviteten och effektiviteten på arbetsplatsen. Faktum är att det finns andra avsevärt mindre saker som kan spela stor roll. Tillexempel kan en fruktkorg på arbetsplatsen bidra till många positiva fördelar såsom att ge både friskare, gladare och piggare medarbetare till en betydligt lägre investeringskostnad än nya maskiner och möbler. I denna artikel berättar vi vidare om vilka fördelar det kan ha för er att kontinuerligt få leverans av frukt till arbetsplatsen.

Trivseln faktor ökar
Fruktkorgen hjälper till att skapa en trevligare och mer trivsam miljö. När en färsk och fräsch fruktkorg synliggörs på arbetsplatsen kommer garanterat många av medarbetarna flockas runt för att se vad som finns i och även få möjlighet att ta ett litet avbrott i arbetet. Då kan medarbetarna sinsemellan få en avslappnad social paus och släppa fokus ifrån sina arbetsuppgifter för en stund. Dessa små pauser kan vara oerhört viktiga för att få ork till att vara produktiv hela dagen lång.

Bra för hälsan
Att äta frukt dagligen är viktigt för er allmänna hälsa, eftersom fukten innehåller enormt mycket antioxidanter, nyttiga fibrer och vitaminer som hjälper till att hålla er friska och krya. Livsmedelsverket rekommenderar att man minst ska äta 500 gram frukt och grönt per dag, om frukt finns tillgängligt på arbetsplatsen kan det hjälpa till så att ni får i er ett tillräckligt intag varje dag.

Minskar risk för sjukdomar
Genom att göra det lätt för era medarbetare att få i sig antioxidanter, vitaminer, fibrer och andra nyttigheter som frukt innehåller bidrar det till friskare och piggare medarbetare. Näringen i frukten hjälper till att förebygga sjukdomar och därmed minskad risk för frånvaro.

Viktigt för energinivån
Frukt hjälper även till att bibehålla en jämn blodsockernivå, genom att ha ett jämnt fördelat energiintag gör det att ni både orka prestera och fokusera bättre under arbetsdagen. Det är ett perfekt mellanmål när man är lite hungrig eller sugen för att inte tappa fokus och få upp energinivån igen.

Nyttigt och hälsosamt alternativ
Färsk frukt hjälper till att upprätthålla en nyttigare livsstil, speciellt när hungern eller suget kommer fram, då finns frukten som ett nyttigare alternativ till godis, kakor och andra godsaker som ofta finns vid fikabordet.

I den hektiska vardagen kan de emellanåt vara svårt att hinna med att få i sig tillräckligt med frukt och grönt. Att ha en skräddarsydd fruktkorg är en prisvänlig investering som ger hög avkastning och något som alltid kommer uppskattas hos medarbetarna!

 
 

Relaterade bloggposter